Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Japanse gebakken miso rijst
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Japan
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
varkensbraadworst
4
el
zonnebloemolie
1
aubergine
4
lente uitjes
1
rode peper
4
teentjes
knoflook
stukje
gember
1
el
witte of rode miso
200
gram
gekookte rijst
3
eieren
200
gram
taugé
1
el
Japanse sojasaus
1
tl
mirin
2
el
sesamzaadjes
witte en zwarte
Instructies
Het liefst kook je de rijst een dag van te voren, maar anders zo ver mogelijk van te voren als lukt.
Haal het varkensgehakt uit de braadworst. Rul het gehakt in de zonnebloemolie.
Maak de aubergine schoon en snijd in blokjes. Bak de aubergine met het gehakt mee totdat het gehakt en de aubergine gaar zijn.
Maak de lente ui schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook even mee met het gehakt.
Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg toe aan de pan en bak ook 1 minuutje mee.
Maak een stukje gember van 1 tot 1,5 cm schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan.
Voeg dan de miso toe en roer goed door de rest van de ingrediënten. Bak dit totdat de miso evenredig verdeeld is.
Voeg de rijst toe en bak deze 5 minuutjes mee.
Kluts de eieren en bak hier roerei van in een apart pannetje.
Voeg het roerei, de Japanse sojasaus, mirin en taugé toe aan de rijst en bak nog 2 minuten mee.
Roer er dan de sesamzaadjes doorheen.
Garneer evt. met extra lente ui en rode peper. Je kunt er evt. ook nog een eitje bij bakken. Altijd lekker! Maar niet per se nodig.