Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Cottage pie met kip en bier
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Engeland
Voorbereidingstijd
40
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
50
minuten
minuten
Porties
6
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
Cottage pie
500
gram
kipgehakt
zout en peper
250
gram
gerookt spek
1
ui
250
gram
kastanjechampignons
1
winterpeen
2
teentjes
knoflook
2
el
bloem
1
flesje
cornet smoked oak bier
1
el
grove mosterd
200
gram
diepvries erwtjes
100
ml
kookroom
1
el
gedroogde oregano
1
el
gedroogde rozemarijn
Aardappelpuree
800
gram
aardappels
iets kruimig
1
beker
melk
1
zakje
geraspte cheddar
peper en zout
Instructies
Cottage pie
Rul het kipgehakt in een droge wokpan en breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen het gerookt spek in blokjes. Voeg dit toe aan het gehakt en bak totdat het spel mooi knapperig is.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee.
Snijd de champignons in kwarten en bak ze ook een paar minuten mee.
Schrap de winterpeen en rasp deze grof. Voeg dit ook toe aan de pan en roer even goed door.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de bloem toe en bak nog zo'n 3 minuutjes mee.
Blus het af met het Cornet bier. Roer goed door totdat je een mooie egale saus hebt.
Voeg dan de mosterd, kookroom en de erwtjes toe. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met oregano en rozemarijn.
Laat op laag vuur pruttelen totdat het vocht wat is verdampt en je een wat drogere vulling hebt.
Aardappelpuree
Kook ondertussen de aardappelen in 20 minuten mooi zacht in ruim gezouten water.
Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
Verwarm de melk en pureer dit samen met de geraspte cheddar tot een mooie zachte puree.
Voeg eventueel wat extra melk toe als de puree nog te droog is. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de gehaktvulling in een grote ovenschaal (of meerdere kleintjes) en verdeel hier de puree overheen.
Bak dit in zo'n 10 minuutjes gaar in de voorverwarmde oven of totdat de bovenkant mooi bruin is.