Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Red velvet madeleines met witte chocolade
Gang
Tussendoortje
Keuken
Frankrijk
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Koelen:
30
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
Porties
24
madeleines
Auteur
Eviekookt
Equipment
madeleine bakvorm
Ingrediënten
Beslag
120
gram
ongezouten roomboter
100
gram
witte basterdsuiker
2
eieren
rode voedselkleurstof
120
gram
tarwebloem
1
tl
bakpoeder
1
tl
cacao
mespunt
zout
Topping
200
gram
witte chocolade
poedersuiker
Instructies
Red velvet madeleines
Smelt de boter in een pannetje en laat weer op kamertemperatuur komen.
Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker mooi bleek en luchtig. Totdat de hoeveelheid minstens is verdubbeld.
Mix hier de rode kleurstof doorheen totdat je een mooi rood mengsel hebt.
Zeef de bloem, cacao en het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het beslag heen.
Spatel nu ook beetje bij beetje de gesmolten boter door het beslag.
Dek het beslag af en zet 30 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de madeleine vorm in.
Doe in elk vormpje 1 eetlepel van het beslag en bak de madeleines in 10 minuten gaar.
Laat 10 minuutjes afkoelen in de vorm. Kiep de vorm daarna om en laat de madeleines verder afkoelen op een afkoelrooster.
Topping
Smelt de witte chocolade. Dip de madeleines er (schuin) in en laat afkoelen op een rooster (in de koelkast) totdat de chocolade hard is.
Strooi er (evt.) nog wat poedersuiker overheen.