1elpittige harissaevt. meer als je van pittig houdt
Instructies
Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Roer vervolgens een klont boter door de gekookte couscous, samen met de ras el hanout kruiden. Houd de couscous (lauw)warm.
Couscous salade
Snijd de barhi dadels in parten en verwijder de pit.
Verhit een klontje boter in een wokpan en bak hier de dadels in totdat ze wat zachter en zoeter zijn (proeven!), dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
Snijd de courgette in blokjes en wok deze met wat zout en peper in een scheutje zonnebloemolie.
Snijd de halloumi in plakjes en bak deze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant.
Snijd de geroosterde paprika's in stukjes.
Halveer de granaatappel en haal er de pitjes uit. Dit doe ik meestal door met een houten lepel op de bolle kant te slaan.
Verdeel de couscous over 4 kommen. Verdeel hier de gebakken barhi dadels, gebakken courgette, plakjes halloumi, geroosterde paprika en granaatappelpitjes overheen.
Roer voor de saus de yoghurt los met de pittige harissa en schep op elke kom couscous salade wat van de yoghurtsaus.
Bestrooi de couscous salade eventueel nog met wat gedroogde chili flakes.