Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Broccoli soep met gerookte zalm
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerechten
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
1
ui
scheutje
olijfolie
4
teentjes
knoflook
1
kilo
broccoli
kippenbouillon
2
el
groene pesto
bosje
verse munt
scheutje
kookroom
1
el
limoensap
zout en peper
1
el
chiliflakes
200
gram
gerookte zalm
Instructies
Maak de ui schoon en snipper deze. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hier de ui in.
Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de ui in de pan. Bak een minuut of 2 mee.
Snijd de broccoli in ongeveer even grote roosjes. Voeg deze toe aan de pan.
Vul de pan aan met de kippenbouillon totdat de broccoli nét onderstaat.
Kook dit zo'n 5 minuutjes door.
Voeg dan een scheutje room toe, samen met de munt, pesto en het limoensap.
Pureer de soep vervolgens mooi glad. Breng op smaak met peper, zout en chiliflakes.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Verdeel de broccoli soep over 4 kommen en garneer met de gerookte zalm en eventueel wat extra chiliflakes.