Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Soba noodles met sesam en groenten
Gang
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken
Japan
Diet
Vegan, Vegetarian
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
270
gram
Hakubaku biologische soba noodles
Sesamdressing
50
ml
(geroosterde) sesamolie
50
ml
Japanse sojasaus
2
el
mirin
1
limoen
1
teentje
knoflook
1
stukje
gember
van ongeveer 1,5 cm
4
el
geroosterde sesamzaadjes
Groenten
1
(kleine) pot
geroosterde paprika's
1
komkommer
1
winterpeen
4
lente-uitjes
Instructies
Bereid de Hakubaku soba noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze vervolgens af met koud water.
Sesamdressing
Meng de sesamolie met de sojasaus en mirin in een saladekom. Knijp hierover ook de limoen uit.
Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden. Meng dit ook door de salade dressing.
Strooi de sesamzaadjes bij de dressing en leg hier ook de Hakubaku soba noodles bij.
Noodle salade
Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in dunne reepjes.
Halveer de komkommer in de lengte en haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes.
Maak de winterpeen schoon en schaaf deze met een dunschiller in smalle linten.
Doe alle groenten bij de Hakubaku soba noodles en meng alles goed door elkaar.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Garneer de noodle salade met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes.