Soba noodles met sesam en groenten

Soba noodles met sesam en groenten

Ik ben weer voor een heel erg leuk merk aan de slag gegaan! Ken je Hakubaku al? Ik was al fan van de heerlijke Hakubaku udon noodles en nu ben ik ook zeker fan van de soba noodles! In tegenstelling tot de udon noodles, gebruik je de soba noodles het beste koud. Soba noodles zijn heerlijke dunne noodles die koud een heel mooie structuur behouden.

Soba noodles zijn onder andere gemaakt van boekweit, waardoor de noodles een beetje noot-achtig smaken. En laat dat nou perfect smaken bij de heerlijke sesamdressing die ik erbij maakte! De dressing heeft precies genoeg zoet, zout en zuur en krijgt door de sesamolie een lekkere hartige umami smaak.

Om de noodle salade ook lekker fris te maken, voeg ik lekker veel groenten aan het gerecht toe. Dit geeft de salade niet alleen die heerlijke frisse smaak, maar daardoor ziet het er ook heerlijk Zomers uit! Precies waar je met lekker weer zin in hebt 🙂

Smakelijk!

Sesam noodle salade met komkommer, wortel en geroosterde paprika
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Soba noodles met sesam en groenten

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 270 gram Hakubaku biologische soba noodles

Sesamdressing

  • 50 ml (geroosterde) sesamolie
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 4 el geroosterde sesamzaadjes

Groenten

  • 1 (kleine) pot geroosterde paprika's
  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • 4 lente-uitjes

Instructies

  • Bereid de Hakubaku soba noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze vervolgens af met koud water.

Sesamdressing

  • Meng de sesamolie met de sojasaus en mirin in een saladekom. Knijp hierover ook de limoen uit.
  • Maak de knoflook en de gember schoon en rasp beiden. Meng dit ook door de salade dressing.
  • Strooi de sesamzaadjes bij de dressing en leg hier ook de Hakubaku soba noodles bij.

Noodle salade

  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in dunne reepjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte en haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Maak de winterpeen schoon en schaaf deze met een dunschiller in smalle linten.
  • Doe alle groenten bij de Hakubaku soba noodles en meng alles goed door elkaar.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Garneer de noodle salade met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.