Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pintxos met octopus
Gang
Hapjes, Tapas
Keuken
Spanje
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Porties
8
pintxos
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
4
octopus tentakels
250
ml
rode wijn
750
ml
visbouillon
(van bouillonblokjes)
1
klein stokbroodjes
aïoli
goede olijfolie
gerookt paprikapoeder
peper en zout
(optioneel)
Instructies
Snijd de ocotpus tentakels los van elkaar. Kook ze in de rode wijn met visbouillon in ongeveer 1 uur mooi gaar.
Snijd 8 mooie grote sneden van het stokbrood af en bestrijk elk sneetje stokbrood met een beetje aïoli.
Snijd de octopus tentakels in plakjes en beleg hier de stokbroodjes mee.
Besprenkel met wat goede olijfolie, strooi hier wat gerookt paprikapoeder overheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.