Ik maakte laatst een aantal heerlijke pintxos, waaronder deze pintxos met octopus! Ik vind octopus echt super lekker, maar eet het eigenlijk veel te weinig.. Terwijl je hier in Nederland tegenwoordig, bijv. op de markt echt heerlijke verse octopus kunt kopen. Ik wil dit dus zeker vaker op het menu zetten!
Octopus op deze manier ken je vast wel uit Spanje. Daar kun je het vaak als tapas bestellen. Daar krijg je de octopus dan ook in plakjes met wat olijfolie en gerookt paprikapoeder, misschien nog met wat plakjes gekookte aardappel eronder, maar verder lekker simpel 🙂
Ik serveer de octopus op een sneetje brood waardoor je het dus een pintxo kunt noemen! Leuk als onderdeel van een hapjes avond met verschillende pintxos. Eerder maakte ik ook al pintxos met gebakken chorizo, ook erg lekker!
Smakelijk 🙂
Pintxos met octopus
Ingrediënten
- 4 octopus tentakels
- 250 ml rode wijn
- 750 ml visbouillon (van bouillonblokjes)
- 1 klein stokbroodjes
- aïoli
- goede olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- peper en zout (optioneel)
Instructies
- Snijd de ocotpus tentakels los van elkaar. Kook ze in de rode wijn met visbouillon in ongeveer 1 uur mooi gaar.
- Snijd 8 mooie grote sneden van het stokbrood af en bestrijk elk sneetje stokbrood met een beetje aïoli.
- Snijd de octopus tentakels in plakjes en beleg hier de stokbroodjes mee.
- Besprenkel met wat goede olijfolie, strooi hier wat gerookt paprikapoeder overheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.