Pintxos met chorizo en zoete uien

Pintxos met chorizo en zoete uien

Ik maakte laatst voor een Spaans borrelavondje verschillende soorten pintxos, en daar deel ik vandaag de eerste van! Pintxos zijn tapas uit de Noordelijke regio van Spanje: Baskenland. In Bilbao en San Sebastian bijvoorbeeld, is het heel normaal om een paar pintxos te eten als je ergens een biertje of wijntje gaat drinken. Bij de volgende bar bestel je er dan gewoon nog een paar.

Pintxos betaal je vaak per stokje. Daarom zit er eigenlijk altijd een stokje in je pintxos. Maar wat maakt nou een (goede) pintxo? Eigenlijk kun je er vanálles op doen, dat ga je ook zien op alle pintxos recepten die ik de komende tijd ga delen.

Pintxos serveer je bijna altijd op een sneetje brood, met zoet of hartig beleg naar keuze. Deze heerlijke pintxos belegde ik met aïoli (deze keer niet zelfgemaakt), krokantgebakken bakchorizo worstjes, met daarbovenop heerlijke zoete uien. Een supercombi van zoet, zout met een beetje knoflook, heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Pintxos met aïoli, gebakken chorizo en zoete uien
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pintxos met chorizo en zoete uien

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 6 pintxos
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • tapasprikkers

Ingrediënten

  • 4 rode uien
  • klontje boter
  • mespunt suiker
  • scheutje rode wijn
  • 1 el goede balsamico azijn
  • 6 bakchorizo worstjes
  • 1 klein stokbroodje
  • aïoli (bijv. chovi)
  • chili flakes

Instructies

  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
  • Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg hier de uien, suiker, een scheutje rode wijn en de balsamico azijn toe.
  • Laat op laag vuur smoren totdat je mooie zachte donkerbruine uienringen hebt. Dit kan wel 20 tot 30 minuten duren.
  • Halveer de chorizo worstjes in de lengte en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant aan beide kanten.
  • Snijd 6 mooie grote sneden van het stokbrood af en bestrijk elk sneetje stokbrood met een beetje aïoli.
  • Leg 2 halve chorizo worstjes op een broodje en steek hier een tapasprikker in zodat ze goed op het broodje blijven zitten.
  • Schep hier een deel van de uien op en strooi hier een snuf chili flakes overheen.

Notities

Wil je kleinere pintxos maken? Beleg elk broodjes dan met een half chorizo worstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.