Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pintxos met chorizo en zoete uien
Gang
Hapjes, Tapas
Keuken
Spanje
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties
6
pintxos
Auteur
Eviekookt
Equipment
tapasprikkers
Ingrediënten
4
rode uien
klontje
boter
mespunt
suiker
scheutje
rode wijn
1
el
goede balsamico azijn
6
bakchorizo worstjes
1
klein
stokbroodje
aïoli
(bijv. chovi)
chili flakes
Instructies
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en voeg hier de uien, suiker, een scheutje rode wijn en de balsamico azijn toe.
Laat op laag vuur smoren totdat je mooie zachte donkerbruine uienringen hebt. Dit kan wel 20 tot 30 minuten duren.
Halveer de chorizo worstjes in de lengte en bak ze in een droge koekenpan mooi bruin en krokant aan beide kanten.
Snijd 6 mooie grote sneden van het stokbrood af en bestrijk elk sneetje stokbrood met een beetje aïoli.
Leg 2 halve chorizo worstjes op een broodje en steek hier een tapasprikker in zodat ze goed op het broodje blijven zitten.
Schep hier een deel van de uien op en strooi hier een snuf chili flakes overheen.
Notities
Wil je kleinere pintxos maken? Beleg elk broodjes dan met een half chorizo worstje.