Snijd de sukadelappen in blokjes en doe in een ruime kom.
Maak de knoflook en gember schoon en rasp dit. Voeg dit samen met de overige ingrediënten voor de marinade toe aan de blokjes sukade en roer goed door elkaar. Breng goed op smaak met peper en zout.
Dek dit af en zet zo lang mogelijk in de koelkast om te marineren. Het liefst een nacht, maar minimaal 1 uur.
Butter beef
Wel de cashewnoten in kokend water (zoveel dat ze net onder staan).
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verhit de ghee of zonnebloemolie en bak hier de gesnipperde ui in totdat deze glazig is.
Voeg dan de kruiden toe, samen met de tomatenpuree en bak dit een paar minuutjes mee.
Maak de knoflook en gember schoon en rasp beiden. Voeg dit ook toe en bak nog een paar minuutjes mee.
Snijd de romatomaten in stukken en voeg ook toe aan de pan.
Voeg dan ook de honing, het bouillonblokje en limoensap toe. Roer alles goed door elkaar.
Voeg nu het vlees toe en roer alles goed door elkaar.
Pureer de cashewnoten met het water en voeg dit ook toe aan de pan.
Breng tegen de kook aan en roer alles nog een laatste keer goed door elkaar.
Laat de butter beef curry op laag vuur tenminste 3 uur pruttelen totdat je een mooie dikke saus hebt. Haal op het einde van de bereidingstijd het deksel van de pan zodat de curry wat kan indikken.
Roer er dan de roomboter doorheen, samen met de kookroom.
Bestrooi de curry met wat verse koriander en evt. wat gedroogde chiliflakes.