Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Snickers millionaire's shortbread
Gang
Tussendoortje
Keuken
Engeland
Porties
24
stukjes
Auteur
Eviekookt
Equipment
rechthoekige springvorm
Ingrediënten
Shortbread bodem
200
gram
ongezouten roomboter
op kamertemperatuur
100
gram
suiker
100
gram
maizena
200
gram
tarwebloem
mespunt
zout
Dulce de leche karamel
125
gram
ongezouten roomboter
90
gram
bruine basterdsuiker
2
el
honing
1
blikje
gecondenseerde melk
1
tl
vanille extract
100
gram
gezouten pinda;s
Topping
400
gram
melkchocolade
1
zak
mini Snickers
Instructies
Shortbread
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter met de suiker totdat je een mooi luchtig mengsel hebt.
Kneed er dan met je handen de bloem en maizena doorheen totdat je een samenhangend deeg hebt. Kneed niet langer dan nodig is.
Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het deeg evenredig over de bodem.
Bak dit in 20 minuten gaar. Laat ongeveer 20 minuten afkoelen.
Dulce de leche karamel
Verwarm de oven weer voor op 180 graden.
Verwarm de boter met de bruine suiker en honing in een pannetje. Totdat de boter en suiker zijn gesmolten en het mengsel begint te bubbelen.
Laat dit op laag vuur zo'n 5 minuten zachtjes pruttelen.
Roer er dan de gecondenseerde melk, het vanille extract en de pinda's doorheen. Meng goed totdat je een egale karamel hebt.
Stort de karamel op de koeklaag en bak nogmaals 20 minuten in de oven.
Laat dit vervolgens volledig afkoelen.
Chocolade topping
Smelt de melkchocolade en verdeel dit over de karamellaag. Strijk mooi glad.
Snijd de snickers in stukjes en druk deze in de chocoladelaag.
Laat de millionaire's shortbread afkoelen in de koelkast.
Laat voor het snijden op kamertemperatuur komen en snijd met een warm mes in mooie stukjes.