Schil de zoete aardappels en snijd ze in hapklare stukjes.
Meng de aardappels met de ras el hanout kruiden, sumak, arganolie en chilipoeder. breng op smaak met peper en zout.
Rooster de zoete aardappelen in de oven totdat ze zacht zijn. dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Buddha bowl
Maak de rode uien schoon en snijd in parten. Meng met 1 el arganolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster dit samen met de aardappelen in de oven totdat de uien zacht zijn en hier en daar een donker randje hebben.
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Snijd de halloumi in plakken en bak deze in een droge koekenpan. Leg ook opzij totdat je het nodig hebt.
Snijd de geroosterde paprika's in stukjes of reepjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.
Dressing
Meng voor de dressing alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar met een garde.
Verdeel de couscous, geroosterde aardappelen, geroosterde uien, geroosterde paprika, halloumi en spinazie over 4 bowls. Bestrooi met de granaatappelpitjes en besprenkel met de dressing.
Ik had ook nog wat krokante kikkererwten liggen die ik er overheen strooide. Niet per se nodig, wel lekker!