Meng voor het deeg eerst alle droge ingrediënten door elkaar. Snijd er dan de boter bij in kleine blokjes.
Voeg vervolgens het ei, de sherry en azijn toe en kneed het deeg door tot een mooie stevige deegbal. Het moet ongeveer de consistentie van pastadeeg hebben.
Pak het deeg in met plasticfolie en leg het 1 tot 2 uur in de koelkast.
Ricotta pistache vulling
Meng de ricotta met de poedersuiker en pistachepasta. Dit gaat makkelijk met een vork.
Rasp hier de schil van 1 citroen bij en roer dit er ook goed doorheen.
Doe de ricotta vulling over in een spuitzak en zet in de koelkast.
Cannolirolletjes maken
Verhit voldoende zonnebloemolie in een brede wokpan tot 180 graden om straks de deegrolletjes in te frituren.
Kluts het eitje in een kommetje en zet vast klaar, samen met een kwastje.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze 1-voor-1 uit tot een mooi dun deeg, met de pastamachine of deegroller.
Steek mooie grote rondjes uit het deeg. Rol deze om een cannolibuisje en plak het deeg goed dicht met wat geklutst ei.
Frituur de cannolirolletjes in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier en afkoelen.
Hak of maal de pistachenootjes grof. Vul de cannolirolletjes, dip de uiteinden in de pistachenootjes en garneer met extra poedersuiker.
Eet ze zo snel mogelijk, anders kunnen de rolletjes zacht worden en dat is zonde.