Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier. Vet het bakpapier op de bodem en de zijkanten van het bakblik in en verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de boter en de basterdsuiker tot een mooi romig en luchtig geheel met de mixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe, voeg pas steeds een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen in het botermengsel.
Voeg de Rodenbach fruitage en het vanille extract toe en mix nog een keer voorzichtig door elkaar. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en een mespunt zout toe en mix tot een mooi luchtig beslag.
Maak de aardbeien schoon en snijd in partjes. Roer dit door met een eetlepel bloem
Schep de aardbeien met een spatel door het beslag totdat deze goed verdeeld zijn.
Doe de helft van het beslag in de bakvorm en schep hier een paar hoopjes aardbeienjam op, goed verdeeld over het beslag.
Doe hier de rest van het beslag bovenop en schep ook daar een paar hoopjes aardbeienjam bovenop.
Verdeel de aardbeienjam met een satéprikker een beetje door het beslag zodat je een soort gemarmerd beslagje krijgt.
Bak de cake in 45 tot 60 minuten af in de voorverwarmde oven. Test met een satéprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit (geen nat beslag) dan is je cake gaar!
Laat de cake, afgedekt met een schone theedoek, afkoelen in het bakblik. Serveer evt. met wat verse slagroom.