Schil de asperges en snijd de houtachtige onderkant eraf.
Ik heb zelf geen aspergepan, dus ik kook asperges altijd in een brede platte pan. Zet de asperges in een brede platte pan onder in koud water.
Voeg een snuf zout toe en breng de asperges aan de kook. Laat ze zo'n 6 tot 8 minuten zachtjes koken. Check met een vork of de asperges al zacht zijn.
Schep de asperges uit het kookvocht en laat uitlekken.
Verdeel de veldsla over 4 borden. Verdeel hier ook de asperges over.
Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Verdeel deze ook over de 4 borden, bovenop de asperges.
Snijd de gerookte forel filet in stukjes en verdeel dit ook over de 4 borden.
Snijd de burrata doormidden en leg op elk bord een halve bol. Verdeel hier per bord 1 el groene pesto overheen en bestrooi met verse muntblaadjes (gooi de takjes weg).
Hak de pecannootjes grof en strooi deze als finishing touch over de witte asperges heen.