Kook de parelcouscous in gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en roer er een klontje boter doorheen. Laat staan tot gebruik.
Maak de sperzieboontjes schoon en kook deze nét gaar (ongeveer 8 minuten) in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water zodat de boontjes niet doorgaren.
Schil de zoete aardappels en snijd deze in blokjes. Meng met een scheutje arganolie en 1 el za'atar. Doe over in een ovenschaal en rooster 20 tot 30 minuten in de oven of totdat de zoete aardappel zacht is.
Maak de rode uien schoon en snijd in partjes. Meng met 1 el arganolie, wat peper en zout en doe over in een ovenschaal. Rooster zo'n 20 minuutjes in de oven.
Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Meng dit met 1 el arganolie, wat peper en zout. Doe over in een ovenschaal en rooster zo'n 10 tot 15 minuutjes in de oven totdat de courgette net zacht is.
Giet de kikkererwten af. Verwarm een klontje boter in een wokpan en bak hier de kikkererwten even kort in met 1 el za'atar kruiden. Roer er vervolgens ook 1 el harissa door en haal van het vuur af.
Verdeel alles mooi over 4 kommen en garneer met wat verkruimelde feta en verdeel er wat amandelpasta overheen.
Notities
Tip! Mijn amandelpasta was een beetje stevig geworden, daarom heb ik deze even in de keukenmachine gepureerd en toen kon je 'm mooi over de buddha bowls heen gieten!