Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Afghaanse mini seekh kebab
Gang
Borrelhapje, Hapjes, Voorgerechten
Keuken
Afghanistan
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
tapasprikkers
hakmolen
(van keukenmachine)
Ingrediënten
400
gram
lamsgehakt
1
el
gemalen koriander
1
el
gemalen komijn
1
tl
kurkuma
1
tl
chilipoeder
1
tl
sumak
zout en peper
1
groene of rode peper
4
teentjes
knoflook
1
ui
bosje
munt
alleen de blaadjes
bosje
koriander
Instructies
Meng het gehakt met de koriander, komijn, kurkuma, chilipoeder en sumak. Breng goed op smaak met peper en zout.
Maak de groene of rode peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd fijn en meng dit ook door het gehakt.
Maak de ui en knoflook schoon en snipper beiden. Doe dit ook bij het gehakt.
Pluk de muntblaadjes van een bosje verse munt. Hak dit ook fijn en meng ook door het gehakt.
Doe het gehakt in de hakmolen (van de keukenmachine of blender) en hak het gehakt mooi fijn totdat je een soort sliertjes ziet.
Maak je handen een beetje nat en vorm mooie langwerpige kebabs aan de tapasprikkers.
Dek de seekh kebab af en zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grillpan en grill de seekh kebab rondom mooi bruin. Serveer evt. met onderstaande dipsausjes!
Notities
Lekker om te dippen in:
Groene chutney:
bosje peterselie
bosje munt
bosje koriander
50 gram cashewnoten
2 teentjes knoflook
2 groene pepers
50 ml witte wijnazijn
peper en zout
Maak de knoflook en pepers schoon. Pureer alles in een keukenmachine tot een mooie groene chutney.
Yoghurtdip:
250 ml magere yoghurt
1 teentje knoflook
1 limoen
bosje verse munt
Maak de knoflook schoon en hak deze samen met de muntblaadjes fijn. Pers hier het sap van 1 limoen bij en roer goed door elkaar.