Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gnocchi ovenschotel met guanciale
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
200
gram
guanciale
of pancetta
500
gram
gnocchi
1
ui
3
teentjes
knoflook
1
el
tomatenpuree
1
blik
tomatenstukjes
zout en peper
1
bosje
verse oregano
1
zakje
geraspte mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
Snijd de guanciale in reepjes en bak in een droge wokpan mooi knapperig.
Voeg de gnocchi toe en bak deze mee totdat ze mooi bruin zijn rondom.
Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minutje mee.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook een minuut of 2 mee.
Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en voeg deze ook toe.
Roer goed door elkaar en doe over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte mozzarella en grill in de oven totdat de kaas mooi is gegratineerd.