Maak eerst de bravas saus. Verwarm de boter in een steelpannetje. Maak de sjalot schoon en snipper deze. Bak glazig in de boter.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de sjalot en bak ook nog ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg dan de bloem en het paprikapoeder toe. Roer goed door en bak de bloem een paar minuutjes mee totdat deze gaar is.
Voeg dan de runderbouillon en de kookroom toe en laat pruttelen totdat je een mooie dikke saus hebt. Zet dan het vuur uit.
Nacho's
Maak de rode uien schoon en snijd in ringen. Verhit een klontje boter in een koekenpan en doe hier de uienringen in met de suiker en breng op smaak met peper en zout.
Laat zacht bakken in de boter, totdat je mooie lichtbruine uienringen hebt.
Snijd de geroosterde paprika in stukjes en roer dit door de bravas saus heen.
Haal het chorizogehakt uit de worstjes en bak dit in een droge koekenpan mooi rul en knapperig. Laat uitlekken en roer ook door de bravas saus heen.
Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
Hak wat verse peterselie fijn en roer dit ook door de saus. Roer nu ook de gekaramelliseerde uien door de saus.
Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en verdeel hier gelijkmatig de saus overheen. Bedek met een laagje geraspte cheddar en grill in de oven totdat de cheddar mooi gegratineerd is (zo'n 5 tot 10 minuten)
Topping
Verdeel wat aïoli over de nacho's en bestrooi met chili flakes en verse peterselie.