Verhit een scheutje olijfolie in een grote platte paellapan. Kruid het vlees rondom ruim met peper, zout en paprikapoeder.
Bak het vlees vervolgens rondom bruin in pan.
Snijd de bakchorizo worstjes in stukjes van ongeveer 1 cm en bak deze mee met het vlees in de pan.
Maak de ui schoon en snipper deze. Bak mee totdat deze glazig is. Maak de knoflook schoon, snipper deze ook en bak ook 1 minuut mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook een minuutje of 2 mee.
Maak de tomaat schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de pan en bak mee totdat deze uit elkaar begint te vallen.
Blus af met een flinke scheut rode wijn en voeg dan ook de runderbouillon en saffraan toe. Breng dit aan de kook.
Roer er dan de paellarijst doorheen. Verdeel het vlees en de chorizo zo gelijkmatig mogelijk over de pan. Vanaf dit moment ga je niet meer roeren! Zodat je zo'n heerlijke krokante korst op de bodem krijgt.
Laat zo'n 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur (met het deksel op de pan) totdat je een beetje putjes begint te zien tussen de rijst.
Zet het vuur laag en laat nog zo'n 5 tot 10 minuutjes zachtjes doorgaren. Proef of de korrels gaar zijn. Als deze nét niet meer hard zijn haal je de pan van het fornuis, dek je deze af en laat je het nog 10 minuten staan.
Garneer met partjes citroen, verse peterselie en een beetje aïoli