Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Verhit een klontje boter in een grote wokpan.
Maak de ui schoon en snipper deze. Fruit de ui in de gesmolten boter totdat deze glazig is.
Maak de knoflook schoon, hak deze ook fijn en bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
Voeg de ricotta, samen met 1 soeplepel van het pastawater toe aan de wokpan en roer goed door totdat de ricotta gesmolten is. Roer er dan de geraspte parmezaan doorheen.
Roer er vervolgens de helft van het bakje pesto doorheen. Zet het vuur laag.
Snijd de mortadella in stukjes en roer dit ook door de pastasaus heen. Voeg dan wat rucola toe en roer dit ook door de saus.
Roer er vervolgens de gekookte pasta doorheen totdat deze rondom goed door de saus bedekt is.
Verdeel de burrata in 4 gelijke stukken. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de verse basilicum, pistachenootjes, burrata en de rest van de pesto.