Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie in een grote mengkom.
Roer hier met een garde de witte basterdsuiker en de vanillesuiker doorheen.
Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen.
Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
Rasp de schil van 1 citroen en hak de witte chocolade grof. Spatel dit voorzichtig samen met de bloem, maizena, het zout en bakpoeder door het beslag heen.
Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
Pistachevulling
Mix de pistachepasta, poedersuiker en het sap van 1 citroen goed door elkaar. Roer er zoveel karnemelk doorheen totdat je een vulling krijgt die stevig, maar ook zacht genoeg is om te spuiten.
Steek met een klein rond (uitsteek)vormpje in de bovenkant van de muffin om ruimte te maken voor de vulling.
Steek hier de spuitzak in en spuit er de vulling in. Bewaar de muffins in een luchtdichte doos.
Notities
Je kunt de muffins ook invriezen voor later, even een uurtje laten ontdooien en ze zijn weer hartstikke lekker en vers!