Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Gevulde paprika's met parelcouscous en halloumi
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Nederland
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
40
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
4
grote rode puntpaprika's
of gewone paprika's
200
gram
parelcouscous
400
gram
halloumi
scheutje
arganolie
4
rode uien
1
el
za'atar
peper en zout
1
el
harissa
1
el
maple syrup
1
granaatappel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de parelcouscous al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de halloumi eerst in plakken en snijd daarna de plakken in kleine stukjes.
Verhit een scheutje arganolie in een grote wokpan en bak hier de halloumi stukjes in totdat ze mooi goudbruin zijn.
Maak de uien schoon en snijd deze grof. Bak de uien mee met de halloumi totdat deze net glazig, maar nog wel stevig zijn.
Breng op smaak met de za'atar en wat zout en peper. Roer er dan de parelcouscous doorheen, samen met de harissa en maple syrup.
Halveer de paprika's en haal de zaadlijsten en pitjes eruit. Vul ze met het couscous mengsel.
Pak elke halve gevulde paprika in met aluminiumfolie en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel en strooi deze net voor het serveren over de gevulde paprika's heen.