10kerrieblaadjes (of curry leaves)uit de diepvries bij de toko
1blikkokosmelkà 400 ml
Instructies
Snijd het lamsvlees in blokjes en kruid rondom met peper en zout.
Verhit de ghee in een diepe stoofpan. Bak hier het lamsvlees rondom in bruin. Voeg vervolgens alle droge kruiden toe en bak ook eventjes mee.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak even mee.
Maak vervolgens de gember schoon en rasp deze. Voeg ook toe aan de pan en roer even goed door.
Maak vervolgens de pepers schoon en snijd in ringetjes. Ik liet de zaadlijsten er gewoon in zitten voor een wat pittigere curry. Roer deze ook door de curry.
Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en bak ook 1 minuutje mee.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe aan de pan. Roer alles goed door. Voeg een kopje water en de kerrieblaadjes toe en laat met deksel op de pan zo'n 2 uur stoven. Roer zo nu en dan.
Haal na 2 uur stoven het deksel van de pan en voeg de kokosmelk toe. Roer goed door en laat nog een half uurtje stoven zonder deksel voor een wat dikkere curry.
Serveer de curry met witte rijst en/of versgebakken naan.