Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Crispy chili oil noodles met courgette
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
China
Diet
Vegan, Vegetarian
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
200
gram
udon noodles
1
rode ui
scheutje
sesamolie
1
grote courgette
3
teentjes
knoflook
2
el
donkere sojasaus
1
tl
suiker
1
el
zwarte rijstazijn
2
el
crispy chili oil
of meer voor meer pit
1
el
maizena
Topping
4
eieren
optioneel
verse koriander
rode of groene peper
Instructies
Kook de udon noodles volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Maak de rode ui schoon en snipper deze. Verhit een scheutje sesamolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in totdat deze glazig is.
Maak de courgette schoon en snijd deze julienne in dunne reepjes. Bak de courgette 1 - 2 minuten mee met de ui - op hoog vuur.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Roer er dan de sojasaus, suiker, zwarte rijstazijn en crispy chili oil doorheen, samen met de noodles.
Roer de maizena glad met 2 el water en voeg dit ook toe. Roer goed door totdat je een mooie dikke glanzende saus hebt.
Bak eventueel 4 eitjes en top de noodles met een gebakken eitje, verse koriander, verse peper ringetjes en wat extra crispy chili oil.