Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta alla salsiccia
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
pasta naar keuze
300
gram
salsiccia (Italiaanse venkelworst)
alleen de vulling
peper en zout
0,5
tl
gemalen venkel
verse nootmuskaat
van ongeveer een half nootje
1
ui
3
teentjes
knoflook
1
scheut
witte wijn
150
ml
kookroom
50
gram
geraspte parmezaanse kaas
4
salieblaadjes
chili flakes
Instructies
Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Bak het salsiccia gehakt rul en breng op smaak met peper, zout, gemalen venkel en verse nootmuskaat.
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan het gehakt in de pan en bak een paar minuutjes mee totdat de ui gaar is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak de knoflook nog ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
Blus vervolgens af met de witte wijn en roer er dan ook de kookroom doorheen. Breng de saus op smaak met geraspte parmezaanse kaas.
Hak de salieblaadjes fijn en roer deze samen met de pasta door de saus. Bestrooi de pasta met wat chili flakes naar smaak.