Snijd het lamsvlees in even grote blokjes en kruid rondom met peper en zout.
Verhit een klont boter in een stoofpan en bak het lamsvlees (evt. in porties) rondom bruin.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het lamsvlees in de pan en bak 1 minuutje mee.
Voeg dan het kaneelstokje, kruidnagelpoeder, pimentpoeder en de oregano toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg dan ook de fond toe en laat 1 tot 1,5 uur stoven of totdat het lamsvlees mooi zacht is.
Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en roer de ongekookte rijst door het lamsvlees. Doe het lamsvlees over in een ovenbestendige schaal, in een laagje van ongeveer 5 cm. Zet even opzij terwijl je de yoghurtsaus maakt.
Verhit de boter in een soeppannetje. Voeg hier de bloem aan toe en bak zo'n minuut of 5. Roer er dan (met een garde) de yoghurt doorheen (op laag vuur) en maak zo een mooie gladde roux zonder klontjes. Breng op smaak met peper, zout en verse nootmuskaat.
Haal de pan van het vuur en klop er met de garde 1 voor 1 de eieren doorheen. Giet dit over het lamsvlees in de ovenschaal en bak in 45 minuten mooi gaar.
Zet eventueel de laatste 5 tot 10 minuten de grill aan zodat je een mooie donkerbruine bovenkant krijgt. Let wel op dat het niet te donker wordt!