Deze stap is optioneel. Maak de botjes van de lamsschenkels schoon door het vlees van het bovenste stuk bot af te snijden. Dit afgesneden vlees kun je gewoon nog meebakken.
Kruid de lamsschenkels (en afsnijdsels) rondom goed met de garam masala, peper en zout.
Verhit de ghee in een grote ovenbestendige stoofpan en bak hier de lamsschenkels rondom mooi goudbruin in. Schep ze vervolgens uit de pan.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Bak de uienringen in hetzelfde bakvet als waar je de lamsschenkels in hebt gebakken.
Maak de knoflook en de gember schoon en snipper of rasp deze. Voeg toe aan de ui in de pan.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje mee. Snijd de tomaten grof en voeg deze ook toe aan de pan. Roer even goed door.
Voeg vervolgens alle kruiden toe en bak een paar minuutjes totdat ze beginnen te geuren.
Voeg vervolgens de yoghurt en de pot fond toe en roer alles goed door. Leg de lamsschenkels terug in de pan en vul aan met water totdat ze nét onder staan.
Stoof dit in zo'n 3 uur gaar in de voorverwarmde oven. Kijk regelmatig of het vocht niet teveel verdampt is, vul anders aan met nog wat water.
Notities
Ik serveerde de lamsschenkels met een frisse couscous salade en versgebakken naan. Maar dit kan bijvoorbeeld ook prima met wat plakjes komkommer, yoghurt en rijst.