Meng de aardbeienjam met wat water, totdat je een mooi vloeibaar mengsel hebt.
Zet een mooie schaal klaar voor je tiramisu. Dip een voor een de lange vingers in het aardbeienmengsel en bedek de bodem van de schaal hiermee.
Snijd de helft van de verse aardbeien in plakjes en leg deze bovenop de laag lange vingers.
Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
Schep de helft van het mengsel op de aardbeienlaag. Maak vervolgens een tweede laag van in aardbeienjam/water en leg hier ook weer een laagje verse aardbeienplakjes op.
Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.
Garneren
Bestrooi de tiramisu met fijngemalen gevriesdroogde aardbeien en rasp hier wat witte chocolade overheen. Verkruimel er ook nog wat lange vingers over als je die nog over hebt. Leg er wat verse aardbeien op ter versiering.