Aardbeientiramisu

Aardbeientiramisu

Ik heb een heerlijke alcoholvrije tiramisu met aardbeien voor je! Heerlijk luchtig, maar toch stevig genoeg dat je ‘m kunt opscheppen. Precies zoals je een tiramisu wilt hebben dus! Omdat ik deze tiramisu meenam naar een etentje, heb ik er geen stukje uitgesneden voor de foto, maar je kunt mij op mijn woord geloven als ik zeg dat deze tiramisu heerlijk is en een perfecte structuur heeft! De volgende keer maak ik ook een foto van de binnenkant 🙂

Als de aardbeien niet in het seizoen zijn, kun je ook prima diepvries aardbeien gebruiken. Probeer ze dan wel zoveel mogelijk uit te laten lekken, zodat je tiramisu niet te vochtig wordt. Het vocht van diepvriesaardbeien zal al meer in de lange vingers trekken (lekker denk ik), maar het tiramisumengsel moet er zelf niet te vochtig van worden.

Ik bestrooide de tiramisu met gevriesdroogd aardbeienpoeder. Heel erg lekker, maar als je het niet kunt vinden, geen ramp. Besprenkel de aardbeientiramisu dan met wat extra aardbeienjam en top af met meer verse aardbeien. Dan krijg je er ook die heerlijke aardbeiensmaak in 🙂

Smakelijk!

Aardbeientiramisu met gevriesdroogde aardbeien
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Aardbeientiramisu

Voorbereiding 30 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • goede kwaliteit aardbeienjam
  • 2 pakken lange vingers
  • 500 gram verse aardbeien

Tiramisu mengsel

  • 3 eiwitten
  • 6 eidooiers
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 500 gram mascarpone

Topping

  • gevriesdroogde aardbeien(poeder)
  • verse aardbeien
  • extra lange vingers
  • geraspte witte chocolade

Instructies

  • Meng de aardbeienjam met wat water, totdat je een mooi vloeibaar mengsel hebt.
  • Zet een mooie schaal klaar voor je tiramisu. Dip een voor een de lange vingers in het aardbeienmengsel en bedek de bodem van de schaal hiermee.
  • Snijd de helft van de verse aardbeien in plakjes en leg deze bovenop de laag lange vingers.
  • Pak 2 aparte kommen en mix in de ene kom de eidooiers met 30 gram witte basterdsuiker tot een romige bleke massa die in hoeveelheid ongeveer is verdriedubbeld.
  • Mix in de andere kom de eiwitten stijf met 30 gram witte basterdsuiker.
  • Mix nu de mascarpone door het bleke eidooier mengsel totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Spatel dan voorzichtig de eiwitten door het eidooier mengsel totdat je een mooi egaal romig mengsel hebt.
  • Je kunt dit eventueel ook heel voorzichtig met een garde doen. Roer dan een paar keer met de klok mee, dan weer een paar keer tegen de klok in en een paar keer van onder naar boven. Allemaal heel voorzichtig om er zo min mogelijk lucht uit te slaan.
  • Schep de helft van het mengsel op de aardbeienlaag. Maak vervolgens een tweede laag van in aardbeienjam/water en leg hier ook weer een laagje verse aardbeienplakjes op.
  • Dek dit weer af met de rest van het tiramisu mengsel. Dek af met plasticfolie en laat opstijven in de koelkast.

Garneren

  • Bestrooi de tiramisu met fijngemalen gevriesdroogde aardbeien en rasp hier wat witte chocolade overheen. Verkruimel er ook nog wat lange vingers over als je die nog over hebt. Leg er wat verse aardbeien op ter versiering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.