Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met chorizo en gamba's
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië, Spanje
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
pasta naar keuze
(ik gebruikte trofie)
200
gram
verse chorizoworstjes
200
gram
gamba's
1
rode peper
1
el
paprikapoeder
1
el
tomatenpuree
scheut
witte wijn
1
blik
tomatenstukjes
50
gram
geraspte parmezaanse kaas
bosje
verse basilicum
Instructies
Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
Snijd de chorizoworstjes in plakjes en bak deze in een droge wokpan mooi bruin en krokant.
Maak de rode peper schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook eventjes mee.
Voeg vervolgens het paprikapoeder en de tomatenpuree toe. Bak ook een paar minuutjes mee.
Voeg dan de gamba's toe en bak deze mee totdat ze net roze zijn.
Blus af met de witte wijn, roer even door en voeg dan het blik tomatenstukjes toe.
Breng de saus op smaak met peper, zout en de geraspte parmezaanse kaas.
Roer er de pasta doorheen en garneer met de verse basilicum.