Zorg dat je de rijst zo ver mogelijk van tevoren kookt, het liefst een dag eerder.
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid ze rondom met peper en zout. Bak ze lichtbruin in een scheutje zonnebloemolie.
Snijd de lente uitjes in ringetjes. Houd wat achter voor de garnering en doe de rest bij de kip in de pan. Bak even mee totdat ze niet meer rauw zijn.
Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper beiden. Voeg toe aan de pan en bak eventjes mee.
Kluts de eieren en schuif het kipmengsel wat opzij. Giet hier het geklutste ei bij en maak er roerei van.
Roer dit door de kip heen, zodra het ei voldoende gestold is. Voeg dan de gamba's toe en bak totdat ze net roze zijn.
Voeg dan de gekookte rijst toe en bak op hoog vuur totdat de rijst mooi knapperig is.
Breng de rijst op smaak met de sojasaus, vissaus, palmsuiker en het sap van 1 limoen. Bak nog een paar minuten op hoog vuur.
Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Voeg dit samen met de taugé toe. Roer alles op hoog vuur goed door elkaar.
Garneer de Pad Thai rijst met een handje gezouten pinda's, wat lente uitjes, rode peper ringetjes en verse koriander. Serveer met limoenpartjes. Knijp deze nog even over je gebakken rijst heen en smakelijk!