Maak de knoflook schoon en snipper deze. Doe in de kom waar je het gehakt in gaat mengen.
Breng het gehakt op smaak met peper en zout en meng met de overige ingrediënten voor de gehaktballetjes. Kneed alles goed door elkaar totdat alles goed gemengd is.
Maak één klein gehaktballetje (als proefballetje) en bak deze in een droog pannetje. Proef of er genoeg peper en zout in zit, voeg anders nog wat toe.
Draai van de rest van het gehakt mooie even grote gehaktballetjes. Leg ze op een groot bord, dek af met plasticfolie en zet in de koelkast.
Maak ondertussen de saus. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een tajine of brede braadpan (met deksel). Bak daar de uien in totdat ze glazig en zacht zijn.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog een minuutje mee.
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe, samen met de komijn, chili, kaneel, kurkuma en het paprikapoeder. Bak alles nog een paar minuutjes mee.
Voeg dan de blikken tomatenblokjes toe en roer goed door elkaar. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Leg de gehaktballetjes in een enkele laag evenredig verdeeld in de saus. Doe het deksel op de pan en stoof totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
Breek dan de eieren evenredig verdeeld over de kefta. Doe het deksel weer op de pan en stoof totdat het eiwit net gestold is.
Bak ondertussen een handjevol witte amandelen in een scheutje olijfolie mooi bruin. Dep af.
Snijd de zwarte olijven in plakjes. Garneer de kefta met de gebakken amandelen, zwarte olijven en wat verse koriander.