Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kimchi noodles met een gebakken eitje
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Korea
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
udon noodles
200
gram
guanciale
of bakbacon
2
sjalotten
4
lente uitjes
4
teentjes
knoflook
200
gram
kimchi
200
gram
taugé
1
el
gochujang
2
el
sojasaus
2
el
honing
1
el
sesamolie
1
el
appelazijn
Topping
4
eieren
gochugaru
of gewone chili flakes
extra lente ui
extra kimchi
Instructies
Kook de udon noodles gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de guanciale of bakbacon in stukjes en bak in een droge wokpan mooi krokant.
Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minuten mee totdat deze glazig zijn.
Maak de lente uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Voeg ook toe aan de pan en bak even kort mee.
Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg ook toe aan de pan. Bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Snijd de kimchi fijn en voeg ook toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar.
Voeg de noodles toe, samen met de taugé en bak op middelhoog vuur even mee.
Voeg vervolgens de gochujang, sojasaus, honing, sesamolie en appelazijn toe. Roer alles goed door elkaar.
Bak ondertussen de spiegeleitjes. Serveer de noodles met een eitje, wat extra lente uitjes, kimchi en bestrooi met gochugaru.