Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Steak tartare met ponzu en bundelzwammen
Gang
Voorgerechten
Keuken
Frankrijk
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
45
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
serveerring
Ingrediënten
Steak tartare
400
gram
supermalse biefstuk of ossenhaas
1
lente uitje
2
el
ponzu
2,5
el
donkere sojasaus
peper en zout
Garnering
200
ml
runderfond
100
gram
bundelzwammen
1
lente uitje
4
kwarteleitjes
Instructies
Steak tartare
Snijd al het wit van de biefstuk (als dat er aan zit) en snijd het vlees in heel kleine stukjes.
Snijd het lente uitje heel fijn en meng dit door het vlees heen, samen met de ponzu en donkere sojasaus. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Garnering
Verwarm het runderfond en verwarm hier de bundelzwammen heel kort (max 1 minuutje) in totdat ze net gaar zijn en goed op smaak.
Verdeel de steak tartare in 4 gelijke porties en dien ze mooi rond op (d.m.v. een serveerring) op 4 bordjes.
Maak een kuiltje in het midden van de steak tartare. Scheid het kwarteleitje en leg op elke steak tartare een eidooiertje.
Leg de bundelzwammen om de steak tartare heen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes en garneer hier de steak tartare mee.
Serveer evt. met wat kroepoek.