Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Tonijntartaar met sojaschuim
Gang
Voorgerechten
Keuken
Japan, Korea
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
serveerring
Ingrediënten
Tonijntartaar
300
gram
verse tonijn
sashimi kwaliteit
1
tl
gochujang
1
el
sojasaus
1
el
kewpie mayonaise
zwarte en witte sesamzaadjes
Sojaschuim
30
ml
water
3
el
sojasaus
1
gelatineblaadje
Garnering
wakame
(zeewiersalade)
sojaboontjes
wasabi nootjes
Instructies
Tonijntartaar
Snijd de tonijn in even grote stukjes, zet opzij (afgedekt in de koelkast) tot serveren. Laat de tonijn in 30 minuutjes op kamertemperatuur komen.
Meng er dan de gochujang, sojasaus, kewpie mayonaise en wat sesamzaadjes doorheen.
Verdeel het mengsel in 4 even grote porties. Zet 4 borden klaar en maak hier mooie rondjes tartaar op met een serveerring.
Sojaschuim
Laat het gelatineblaadje 10 minuutjes weken in koud water. Verwarm ondertussen het water en de sojasaus in een steelpannetje.
Knijp het gelatineblaadje uit en roer dit door het sojamengsel. Laat op kamertemperatuur (of in de koelkast) stollen.
Garnering
Garneer de tonijn tartaar met wakame, sojaboontjes en wasabinootjes (grof gehakt).
Mix dan het gestolde sojamengsel met de (staaf)mixer mooi luchtig. Schep dit over de tonijntartaar en serveer!