Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Amuse met mango, gamba en desperados
Gang
Amuse, Voorgerechten
Keuken
Mexico
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Equipment
slagroomspuit of siphon
Ingrediënten
Desperados schuim
200
ml
desperados
1
gelatineblaadje
Mango salsa
1
mango
1
sjalotje
1
tl
limoensap
1
rode peper
2
takjes
verse koriander
een paar
krokante maiskorrels
Cajungamba's
4
grote gamba's
1
el
cajun kruiden
Instructies
Desperados schuim
Laat het gelatineblaadje in koud water weken. Verwarm ondertussen de desperados tot net niet aan de kook.
Knijp het gelatineblaadje goed uit en roer dit door de warme desperados heen.
Laat afkoelen en doe in de siphon met 1 patroon. Zet tot gebruik in de koelkast.
Mango salsa
Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in even grote stukjes.
Maak het sjalotje schoon en snijd heel fijn. Meng dit door de mangostukjes heen.
Maak het pepertje schoon en snijd ook heel fijn, roer dit samen met het limoensap door de mango heen.
Hak de verse koriander fijn en roer dit ook door de mango salsa heen.
Roer de krokante maiskorrels pas net voor serveren door de mango salsa heen.
Gamba's
Meng de gamba's met de cajun kruiden en bak ze in een scheutje olie net roze en krullend. Dus precies gaar.
Opmaken
Verdeel de mango salsa in 4 delen. Maak deze op het bord op middels een serveerring.
Leg hier de gamba's bovenop en spuit er het desperados schuim bij (shud de siphon eerst heel goed).
Serveer met een shotje desperados!