Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Hongaarse champignonsoep
Gang
Hoofdgerecht, Voorgerechten
Keuken
Hongarije
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
2
uien
3
el
boter
400
gram
champignons
3
teentjes
knoflook
1
rode peper
2
el
Hongaars paprikapoeder
100
ml
witte wijn
400
ml
kippenfond
300
ml
melk
3
el
bloem
2
el
sojasaus
2
el
citroensap
zout en peper
125
ml
crème fraîche
Garnering
paar
takjes
verse dille
extra crème fraîche
Instructies
Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit de boter in een soeppan en bak hier de ui in totdat deze net glazig en gaar is.
Snijd de champignons in plakjes en bak deze ook even mee totdat het vocht eruit is verdampt.
Maak de knoflook en rode peper schoon en snipper dit. Voeg toe en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg dan het Hongaarse paprikapoeder toe en bak nog 1 tot 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn. Voeg vervolgens het kippenfond toe.
Meng de bloem door de melk en voeg dit ook toe aan de soep. Laat pruttelen totdat de soep wat is ingedikt.
Breng dan op smaak met de sojasaus, het citroensap, peper en zout. Laat even opstaan tot de gewenste dikte is bereikt.
Roer er dan de crème fraîche doorheen en garneer met extra crème fraîche, verse dille en wat extra Hongaars paprikapoeder.