Kneed de bloem, het water en de gist met een (stand)mixer met deeghaken (of met de hand). Kneed minstens 10 minuten tot je een mooi stevig samenhangend deeg hebt.
Voeg dan het zout en de kruiden toe en kneed nog 5 minuten goed door.
Doe het deeg in een ruime kom en dek af met plasticfolie. Ik knoop er vaak een grote pedaalemmerzak omheen, werkt heel goed!
Laat het deeg 1 tot 2 uur rijzen op een warme plek totdat het deeg in volume is verdubbeld.
Kneed het deeg daarna nog even door en verdeel in 3 gelijke stukken. Rol met de deegroller of druk met je handen het deeg op een bebloemd werkblad tot 3 mooie ronde broden van zo'n 2,5 cm dik.
Verhit de gietijzeren pan (droog) op middelhoog vuur. Bebloem de broden goed aan beide kanten en bak ze een voor een in de gietijzeren pan, aan beide kanten, totdat ze mooi geblakerd zijn aan de buitenkant.
Bak ze ook even aan de zijkant als je het idee hebt dat het deeg daar nog niet helemaal gaar is (is afhankelijk van de dikte).
Dek de broden af met een theedoek en serveer met een lekkere dip of met knoflook- of zeezoutboter. Of serveer het panbrood bij een lekker stoofpotje.