Verhit de boter in een diepe stoofpan. Kruid de konijnenbouten rondom goed met peper en zout en bak ze mooi bruin in de boter.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Voeg toe aan de pan en bak even mee totdat ze net zacht zijn.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe en bak een paar minuutjes mee.
Voeg dan de bloem toe en bak zo'n 3 minuten mee. Blus af met de witte wijn en kippenfond. Roer goed door en voeg dan de parmezaankorsten (optioneel) en de laurierblaadjes toe.
Laat het konijn zo'n 1,5 uur stoven, evt. het laatste half uur zonder deksel zodat de saus wat inkookt.
Haal de konijnenbouten, de laurierblaadjes en parmezaankorsten uit het stoofvocht. Gooi de parmezaankorsten en laurierblaadjes weg. Bewaar het kookvocht en laat d ekonijnenbouten afkoelen.
Pluk het vlees van de afgekoelde konijnenbouten. Gooi het bot weg en doe het vlees terug in het kookvocht.
Als het kookvocht mooi ingedikt is kun je alles gebruiken voor de vulling, als het nog erg vochtig is, gebruik dan maar een deel.
Mix het konijnenvlees met de ricotta, (een deel van) het kookvocht, en de geraspte parmezaanse kaas tot een grove vulling in de keukenmachine.
Dek de vulling af en bewaar gekoeld tot gebruik.
Bechamelsaus maken
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten.
Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
Voeg vervolgens de wijn en de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt.
Rasp de parmezaanse kaas en voeg dit toe aan de bechamelsaus.
Cannelloni
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en zet een grote ovenschaal of meerdere kleintjes klaar.
Doe de vulling over in een (wegwerp) spuitzak met grote spuitmond. Spuit de vulling in de rolletjes en leg deze naast elkaar in de ovenschaal.
Verdeel de bechamelsaus evenredig over de cannelloni rolletjes en verdeel hier de geraspte mozzarella overheen.
Bak de cannelloni voor 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat de cannelloni gaar is en de mozzarella mooi gegratineerd is.