Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Pasta met pompoen, salie en speck
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italië
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
300
gram
pasta
naar keuze
klontje
boter
200
gram
speck
2
sjalotten
3
teentjes
knoflook
200
gram
pompoenpuree
uit blik
100
ml
kookroom
1
tl
citroensap
verse nootmuskaat
naar smaak
40
gram
geraspte pecorino
zout en peper
paar blaadjes
salie
Garnering
walnoten
extra salie
extra pecorino
Instructies
Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Bewaar wat van het pastawater voor de saus.
Snijd het speck in blokjes. Verhit de boter in een wokpan en bak hierin het speck mooi krokant.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg deze ook toe aan de pan en bak even mee totdat ze gaar zijn.
Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak nog 1 tot 2 minuutjes mee.
Voeg vervolgens de pompoenpuree en de kookroom toe samen met een soeplepel van het achtergehouden pastawater.
Breng de saus op smaak met citroensap, verse nootmuskaat pecorino, zout en peper.
Hak de saliebladjes fijn en roer deze ook door de pasta. Is de pastasaus nog wat dik, voeg dan nog wat pastawater toe.
Garneer de pasta met grofgehakte walnoten, fijngehakte salie en geraspte pecorino.