Leg het bladerdeeg per plakje uit op je aanrechtblad om te laten ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht)
Snijd de kippendijen in blokjes en kruid rondom met peper, zout en het paprikapoeder.
Verhit de boter in een grote wokpan en bak hier de kipstukjes in gaar.
Snijd ondertussen de chorizo worstjes in stukjes en bak deze ook mee met de kip totdat ze gaar zijn.
Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook even mee totdat de ui gaar is.
Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en bak ook nog 1 minuutje mee.
Voeg dan de bloem toe en bak nog zo'n minuut of 3 mee. Blus af met een scheut witte wijn. Roer goed door. Voeg vervolgens de room, een kopje water en het bouillonblokje toe.
Roer goed door totdat je een mooie dikke ragout hebt. Is ie te dun, laat 'm dan nog even doorkoken, is ie te dik, voeg dan nog wat water toe.
Hak de peterselie fijn en roer dit er samen met de erwtjes doorheen.
Vet een ovenschaal in en bekleed deze met bladerdeeg. Houd voldoende bladerdeeg over dat je de bovenkant ook nog kunt bedekken.
Schep de saus in de ovenschaal en dek af met bladerdeeg, een beetje overlap is niet erg.
Kluts het eitje en bestrijk hier de bovenkant van de pastei mee. Bak de pastei in zo'n 30 minuten mooi goudbruin in de voorverwarmde oven.