Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Portugees stoofvlees met Madeira
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Portugal
Voorbereidingstijd
30
minuten
minuten
Bereidingstijd
3
uur
uur
Totale tijd
3
uur
uur
30
minuten
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Eviekookt
Ingrediënten
1
kilo
sukadelappen
zout en peper
2
el
paprikapoeder
klont
boter
2
uien
4
teentjes
knoflook
2
el
bloem
350
ml
Madeira wijn
350
ml
runderfond
verse nootmuskaat
naar smaak
200
ml
kookroom
1
Portugese chouriço
verse koriander of peterselie
chiliflakes
Instructies
Snijd het vlees in even grote blokjes en kruid rondom goed met peper, zout en het paprikapoeder. Schep goed door elkaar.
Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hier het vlees rondom in bruin, doe dit evt. in porties als het in één keer niet past.
Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg ze toe aan het vlees in de pan en bak een paar minuten mee.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan het vlees en bak 2 minuutjes mee.
Voeg dan de bloem toe en bak dit ook nog zo'n 3 minuutjes mee.
Blus die af met de Madeira wijn en het runderfond. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de verse nootmuskaat.
Laat dit zo'n 2 tot 3 uur stoven met het deksel op de pan of totdat het vlees mooi mals is. Haal het laatste half uur het deksel van de pan.
Roer er vervolgens de room doorheen en laat nog even indikken tot een mooie dikke stoofpot.
Snijd ondertussen de chouriço worst in plakjes en bak de plakjes mooi bruin en krokant in een koekenpan.
Roer op het allerlaatste moment de chouriçoplakjes door het stoofvlees en garneer met verse koriander (of peterselie) en chiliflakes.