Snijd het soepvlees in stukjes en doe dit samen met het water, de bouillonblokjes, kaffir limoenblaadjes, salamblaadjes, het kaneelstokje, de steranijs, ketjap manis en ketjap asin in een grote soeppan en breng aan de kook.
Kneus 2 stengels citroengras en leg deze ook in de bouillon. Laat zo'n 2 tot 3 uur trekken op laag tot middelhoog vuur of totdat het vlees zacht is.
Boemboe
Maak voor de boemboe de knoflook, sjalotten, gember en galangal schoon en snijd in grove stukken. Doe dit in de keukenmachine.
Maak het citroengras schoon en snijd het wit in dunne ringetjes. Voeg dit samen met de kemirinoten, de kurkuma en koriander toe aan de rest in de keukenmachine en pureer tot een fijne pasta. Voeg evt. een beetje zonnebloemolie toe als de pasta niet fijn genoeg wordt.
Soto daging maken
Zeef de bouillon en vang de bouillon op. Haal de kaffir limoenblaadjes, salamblaadjes, sereh, het kaneelstokje en de steranijs eruit en bewaar het vlees.
Bak de boemboe in een grote soeppan totdat deze heerlijk begint te geuren. Voeg dan de bouillon en het rundvlees weer toe. Laat nog even trekken op laag vuur.
Toppings
Bereid ondertussen de toppings. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en verdeel deze vervolgens over 6 kommen.
Kook de eieren mooi zacht in 6 tot 7 minuutjes. Laat ze schrikken, pel ze en snijd ze doormidden.
Verdeel ook de taugé over de 6 kommen. Snijd de lente uitjes in ringetjes en verdeel deze ook over de kommen.
Giet hier de soep op en top met verse koriander, wat sambal, een half gekookt eitje en wat gebakken uitjes. Enjoy!