Klop de boter met de suiker tot een mooi romig mengsel. Dit kan wel zo'n 5 minuutjes duren. Mix er vervolgens ook de zonnebloemolie doorheen
Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe als de vorige volledig opgenomen is in het beslag.
Mix er dan de karnemelk, het vanille extract en de pandanpasta doorheen. Mix totdat je een mooi egaal groen beslag hebt.
Mix dan de bloem, baksoda, bakpoeder en het mespunt zout door het beslag totdat je een mooi smeuïg taartbeslag hebt.
Vet de taartvorm in en bekleed (evt.) met bakpapier. Stort het beslag erin en strijk glad. Bak in ongeveer 1 uur gaar of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat volledig afkoelen.
Hazelnootvulling
Maak ondertussen de vulling. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine met de kristalsuiker. Voeg evt. een scheutje zonnebloemolie of melk toe als het te dik blijft.
Mix er vervolgens de poedersuiker doorheen. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain marie op het fornuis. Mix dit vervolgens ook door de hazelnootpasta. Dek af en bewaar in de koelkast.
Mix de boter mooi luchtig met de mixer. Spatel hier vervolgens de hazelnootpasta doorheen tot een mooie luchtige vulling.
Taart vullen
Snijd de taart horizontaal doormidden zodat je deze kunt vullen. Verdeel de helft van de vulling over de onderste taarthelft. Leg hier de bovenste taarthelft bovenop.
Bestrijk de bovenkant van de taart met de rest van de hazelnootvulling. Versier met de bueno!