Verhit een klontje boter in een brede ovenbestendige braadpan (het liefst passen de kalfsschenkels hier naast elkaar in) en bak de kalfsschenkels aan beide kanten mooi bruin.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan met de kalfsschenkels, samen met de kurkuma, kaneel en gember. Bak even kort mee.
Voeg dan de kalfsfond, citroensap en saffraan toe. Roer goed door elkaar en doe een deksel op de pan.
Stoof in de oven totdat het vlees van het bot valt, in zo'n 2 tot 3 uur. Bedruip regelmatig met de saus.
Gesmoorde uien
Wel de rozijnen in heet water en zet opzij.
Maak de uien schoon en snijd in ringen. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan en doe hier de uien bij.
Voeg ook de suiker, kurkuma, kaneel, oranjebloesemwater en een scheutje water toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout en smoor de uien totdat ze mooi bruin en zacht zijn. Dit kan goed 1 uur duren. Roer regelmatig.
Giet de geweekte rozijnen af en roer door de uien.
Topping
Bak een handjevol blanke amandelen in een scheutje olie totdat ze mooi bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Schep de gesmoorde uien op de kalfsschenkels en besprenkel met nog een beetje oranjebloesemwater. Garneer met verse peterselie en koriander.
Lekker met couscous , versgebakken brood en geroosterde groenten.