Leg de gyoza velletjes op tijd uit de diepvries en laat in de verpakking ontdooien.
Doe voor de vulling het kipgehakt in een grote schaal. Hak de kimchi mooi fijn en doe dit bij het gehakt.
Maak de knoflook en de gember schoon. Hak de knoflook fijn en rasp de gember. Doe dit beiden samen met de gochujang, gochugaru en donkere sojasaus bij het gehakt.
Meng het gehakt goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Bak een klein stukje van de vulling als proefstukje. Is het voldoende op smaak? Voeg anders nog wat peper en zout toe.
Gyoza vullen
Pak een lepeltje vulling en schep dit in het midden van het plakje deeg. Maak je vinger lichtjes nat en bevochtig daarmee de buitenste rand van het deegvelletje.
Vouw het deeg dubbel en vouw het deeg aan één kant in kleine vouwtjes dicht. Gewoon met je vingers dichtdrukken zou voldoende moeten zijn. Bewaar de gyoza onder plasticfolie of een schone licht vochtige theedoek totdat je ze allemaal gevouwen hebt.
Gyoza bakken
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op matig vuur. Leg de gyoza hier met de onderkant naar beneden in en bak ze in 3 tot 5 minuten mooi krokant aan de onderkant (check na 4 minuutjes).
Als je gyoza mooi bruin en krokant zijn besprenkel je de gyoza met 50 ml water en doe je het deksel op de pan.
Stoom de gyoza in 5 minuten mooi gaar, al het water zou dan verdampt moeten zijn.
Ik serveerde de kimchi gyoza met kimchisaus en kimchi mayonaise van Oh Na Mi.