Snijd de chorizo in heel kleine blokjes en bak in een stoofpan (zonder olie) mooi krokant. Schep de chorizo uit de pan, maar laat het bakvet in de pan zitten.
Snijd de sukade ook in kleine blokjes en kruid rondom met peper en zout. Voeg toe aan de pan en bak rondom mooi bruin (evt. in porties).
Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak totdat de ui gaar is.
Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg samen met het paprikapoeder toe aan de pan en bak een minuutje mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak ook eventjes mee. Voeg dan het blik tomaten, de rode wijn, chiliflakes, balsamico azijn en oregano toe. Roer goed door elkaar.
Maak de winterpeen schoon en rasp deze. Voeg samen met de chorizo toe aan de pan en roer nog eens goed door. Laat zonder deksel op de pan in 2 uur gaar stoven of totdat het vlees uit elkaar valt.
Bechamelsaus
Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een diepe steelpan te smelten.
Voeg hier de bloem aan toe zodra de boter volledig is gesmolten. Bak de bloem een paar minuten mee totdat deze gaar is.
Voeg vervolgens de melk beetje bij beetje toe aan de gebakken bloem en klop goed door met een garde, totdat je de juiste dikte van de saus hebt bereikt (misschien heb je niet alle melk nodig).
Breng de bechamelsaus op smaak met geraspte parmezaanse kaas en verse nootmuskaat.
Lasagne
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een grote (of meerdere kleine) ovenschaal/ovenschaaltjes klaar.
Begin met een dun laagje van het stoofvlees, giet hier een dun laagje bechamelsaus overheen en leg hier een enkele laag gedroogde lasagnevellen op. Doe dit tot beide sauzen op zijn, je eindigt met een laag bechamelsaus.
Snijd de mozzarella in plakjes en beleg de bovenkant van de lasagne met mozzarellaplakjes. Rasp hier nog wat parmezaanse kaas overheen en bestrooi met een beetje panko.
Bak de lasagne 45 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze mooi gaar en gegratineerd is.